Bewust jezelf zijn


De invloed van ons brein op ons welbevinden blijft toch wonderlijk.

 

Nog wonderlijker is de de kracht die we zelf in ons hebben om hier invloed op te hebben. 

 

Onze overtuigingen en belevingen ontstaan door de ervaringen.

 

Ervaringen die we eerder in ons leven beleefd hebben kunnen op dit moment jouw beleving blijven beïnvloeden.

 

Helpend of... niet helpend.

 


Jouw beleving is jouw werkelijkheid en bepaald hoe je je voelt. 

 

Met name wanneer dit jouw beeld van de wereld of van jezelf negatief beïnvloedt is het belangrijk om je hier bewust van te mogen worden.

 

Hierna kun je ontdekken hoe jij zelf met behulp van je lichaam en geest,  je gevoel en beleving positief kunt beïnvloeden.


Gisteren had ik een intake sessie met een meisje van 20 jaar.  Al na een sessie voelde ze hoe ze van een uitzichtloze situatie weer in het vertrouwen kwam en in contact en verbinding met zichzelf.

 

Later op de dag was mijn inmiddels 92-jarige moedertje bij mij op visite. Omdat haar lichaam haar steeds meer belemmert om dat te doen wat haar hoofd nog zo graag wil zakt ze nu soms sneller in een dipje. 

 

Naast meeleven is het op dit moment ook zo ontzettend belangrijk dat ze uit de somberheid gehaald wordt door mensen in haar omgeving, want die lach is echt altijd dichterbij dan je zelf soms denkt. Door dit bewust te herkennen en beleven is er ook nog verwondering dat het er gewoon alle twee kan zijn. Pijn en fijn.

 

Naast deze oplossingsgerichte begeleiding maak ik tijdens de be KIND groei trajecten ook gebruik van energetisch en systemisch werk om emotionele blokkades die je door eerdere ervaringen in je leven vast hebt gezet in je lichaam, op te heffen. 

 

De wereld om ons heen kunnen we niet veranderen en ook niet wat ons allemaal overkomt.

 

Maar door meer aandacht te geven aan de onbewuste processen die zich in onszelf afspelen en daar bewust van te worden kunnen we belemmerende patronen en blokkades opheffen en ....kunnen we samen blijven groeien en stralen en.....vooral ook lekker onszelf te zijn.

 

Liefs,

 

Helma


Heb je een vraag  of wil je graag reageren op deze blog?

Voel je vrij om het hieronder met me te delen. 

Wil je graag rechtstreeks contact met me stuur dan even een berichtje via deze link.....