be KIND...to yourself!


Deze zin staat op achterkant van mijn visitekaartje. 


Ik wil graag even met je delen wat ik bedoel met die zin.

 

Voor kinderen en voor ons als volwassenen is het super belangrijk en waardevol om ook van binnenuit goed voor jezelf te leren zorgen zodat je dicht bij jezelf kunt blijven om met veerkracht en met zelfvertrouwen zelfs door de moeilijke periodes in je leven te kunnen blijven groeien. 



Lief zijn voor jezelf door niet alleen aandacht te geven om jezelf van de buitenkant goed te verzorgen en je kennis en vaardigheden te laten groeien, maar ook de binnenkant....je gedachten en je gevoelswereld de nodige aandacht te geven, dat is ....zelfzorg en lief zijn voor jezelf. 


Deze zelfzorg is zelfs voor ons als volwassenen ook nog lang niet altijd vanzelfsprekend om aandacht aan te geven.

 

Wat ik doe in mijn praktijk is kinderen, jongeren en volwassenen begeleiden om het onzichtbare wat er werkelijk binnen in de gevoels, gedachten en belevingswereld speelt of wat je belemmert, zichtbaar en voelbaar te maken voor .....jezelf. 

 

Je komt weer dichter bij jezelf en in contact met je eigen gevoel. 

 

En .....vervolgens gaan we vanuit beleving van onmacht weer in contact komen met je eigen innerlijke kracht en wijsheid. 

 


Waarom is dit zo belangrijk om jezelf deze aandacht te leren geven?

 

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om te investeren in de verbinding en de relatie met


Iets waar ik zo'n 8 jaar geleden mee begonnen ben en vanaf dat moment besloten heb om daar nooit meer mee te stoppen en ik ook alle kinderen gun om dit al op jonge leeftijd te mogen gaan ontdekken. 

Want groeien van binnenuit is niet leeftijd gebonden omdat we altijd persoonlijk kunnen blijven groeien en ont-wikkelen. Dus groeien doen we samen met onze kinderen. 

 

Als we hier geen aandacht aan geven is het als gevoelig mens heel gemakkelijk om jezelf steeds meer te gaan verliezen door je aan te passen aan je omgeving en jezelf steeds meer slachtoffer te gaan voelen van alles wat je overkomt.

 

Maar wat als we onszelf, en onze kinderen, toch weer kunnen laten voelen en beleven wat we hiervoor zelf in onze eigen binnenwereld kunnen doen?

 


Dat maakt een wereld van verschil in de beleving van jezelf en... de wereld!

 

Wanneer kinderen, jongeren en ook wij zelf als volwassenen de balans even niet meer terug kunnen vinden mogen we echt ook altijd wat opruimen binnen in ....onszelf.

 

Dit is precies hetzelfde als het huis waarin we wonen en waar we met regelmaat ook mogen zorgen dat het schoon en opgeruimd blijft om de ruimtes te kunnen blijven gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. 

 

Ons eigen lichaam is uiteindelijk toch eigenlijk het allerbelangrijkste huis waar we ons hele leven in mogen wonen. 

 

De vraag is alleen....

 

Hoeveel aandacht geef jij aan jezelf of aan je kind(eren) om van binnenuit onbewust vastgezette patronen en emoties aan te kijken en/of op te ruimen?

 

Geloof mij... door dit regelmatig te doen voor jezelf ziet de wereld waarin jij (be)leeft er een stuk mooier uit en sta je met veel meer zelfvertrouwen op jouw eigen plek. 

Lief zijn voor jezelf begint bij... jezelf.



You are one of a kind.

Be kind to yourself!

 


Gun jij jezelf en/of je kind meer tijd en aandacht om tijdens een ontdekkingsreis ook van binnenuit te gaan groeien in wie je werkelijk bent?

 

Klik op het bijtje hierboven voor meer info over de be kind groeitrajecten voor kinderen, jongeren en ouders om van binnenuit te groeien.